Gemeente Deventer voorbereid

Brink by Bart Ros
Foto: Bart Ros

Maandag 25 januari 2021 17:45 uur. De Brink ziet er op de foto prachtig uit. Gemeente Deventer hoopt dat dat ook vanavond na 21:00 uur met de avondklok het geval zal zijn. Ongeregeldheden zoals gisteren onder andere in Eindhoven staan hoog op de agenda en men heeft vandaag met de gemeentepolitie gesproken over een mogelijke handhaving. Gemeente Deventer is extra alert gezien de berichten op sociaal media. Daar wordt gesproken over een demonstratie op de Brink vanavond om 21:00 uur. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Persvoorlichting geeft aan dat de Gemeente Deventer zowel via Twitter als haar website met haar inwoners zal communiceren als daar aanleiding voor zou zijn. Zelfs een ‘Noodoproep’ wordt niet uitgesloten.

Deventer.Nieuws.nl hoopt dat de Brink er na 21:00 uur even mooi en rustig bij ligt als op onze archieffoto. Mocht de situatie anders zijn zullen we dit op deze plek updaten.

 

Burgemeester Ron König op Twitter: “Mijn dringende oproep is om vanavond niet naar de binnenstad te gaan. Protesteren tegen de Corona-regels is geen excuus om rotzooi te trappen. Daar zit Deventer niet op te wachten!”