Storm Bussloo gaat liggen.

Natuurstrand Bussloo
Foto: Klopman

Laatste nieuws:

Ecologisch onderzoek verhindert de plannen om deze zomer een Glamping te openen op Bussloo. Protesten en bezwaren tegen de plannen nemen toe. Volgende week interview met de mensen die zich sterk maken voor mens en natuur.

Achtergrond

Glamping Bussloo is een vondst van twee ondernemers die normaal gesproken in de zomer festivals organiseren. De eerste luxe camping, vorig jaar uit nood geboren, was zo’n succes dat ze in Bussloo voor drie jaar hebben getekend. De Glamping bestaat uit ongeveer 50 accommodaties met eigen sanitair en zal jaarrond open zijn.

Status quo

Dit jaar gaat de Glamping niet door. Het masterplan staat ter discussie. In dit dossier de voortgang.

 

“Moet nu ook het allerlaatste stukje ‘naturel’ Bussloo wijken voor keiharde Euro’s?” De open brief van Kees Klopman die het sneeuwballetje liet rollen:

“Natuurliefhebbers en beschermde diersoorten zoals de IJsvogel verblijven er graag, Natuurstrand Bussloo, een oase van rust en ruimte vlakbij Deventer. Die rust lijkt binnenkort voorbij. Honderden toeristen zullen zowel in de weekenden als door de week elkaar afwisselen om de 50 huisjes te bewonen.

TINY PARK
Bouwplannen

Daar waar nu de vogels broeden staan straks foodtrucks als het ligt aan Tiny Park en Leisure Land. Kees Klopman geeft de natuur een stem en schreef deze open brief:

“De plannen zijn duidelijk: er komt een “tijdelijke” woonwijk in een stukje ongerept Bussloo, en we noemen het een “Glamping”.
In een door bos omzoomd weilandje waar een groepje natuurliefhebbers er blootgewoon gedoogd worden door de grazende koetjes.
De plek waar je als je geluk hebt, het ijsvogeltje als een speer het water in ziet schieten en er met een visje vandoor ziet gaan.
De plek die tot nu toe na zonsondergang afgesloten is voor het publiek, waardoor onder andere de zeldzame soorten vleermuizen die er wonen, na zonsondergang ongestoord hun voedsel vergaren.
De plek waar zo af en toe een verdwaalde vlinder- of libelle een poosje op je hand komt uitrusten

Kees Klopman
Kees Klopman

Het groepje badgasten dat hier al jaren in mooie harmonie met z’n omgeving zo zuinig is op dit unieke plekje, het tot in de puntjes onderhoudt, en ook de rotzooi die vanuit de andere stranden komt aanwaaien-en drijven opruimt en mee naar huis neemt!
En als ik weer eens een poosje te gast heb mogen zijn in dit prachtige stukje natuur, ik met afgrijzen langs het vuilnisbeltstrandje bij het bruggetje, mij tussen de scooters, kratten bier, kabaal, en rotzooi moet wurmen om thuis te komen!

Het is natuurlijk wel een nobel streven van Leasurelands om de wat beter gesitueerde medemens die in deze coronatijd niet de hele aardbol kan rondvliegen op zoek naar exotische bestemmingen ten dienst te zijn.
Maar moet dat nu perse op dit unieke plekje????”Kees Klopman, Twello

Voor
Voor de verbouwing
Tijdens de verbouwing
Tijdens de verbouwing